Het Bonaventuracollege kent een rijke traditie als het gaat om het begeleiden van stagiaires. Daarnaast is er al jaren een uitgebreid begeleidingssysteem voor nieuwe docenten. We willen wat stagiaires en docenten betreft graag kwaliteit binnenhalen en kwaliteit behouden.

Onze school maakt onderdeel uit van de Academische  Regionale Opleidingsschool (ROS) Rijnland. Samen met zes andere scholen in de regio hebben we een netwerk waarbinnen we stagiaires aan goede stageplekken helpen. Dit biedt een stagiair veel mogelijkheden. Bovendien kunnen wij als opleidingsschool streven naar maatwerk.

Het Bonaventuracollege heeft goede directe contacten met de Lerarenopleiding van Amsterdam (HvA). Daarnaast is het Bonaventuracollege Opleidingsschool van het ICLON, de lerarenopleiding van de Universiteit van Leiden en de TULO, de Technische Universiteit van Delft.

In december 2009 heeft het Bonaventuracollege, als onderdeel van het ROS Rijnland samenwerkingsverband, van het Ministerie van Onderwijs een landelijk keurmerk gekregen met het uitzonderlijke predicaat ‘goed’. Sinds 2011 is de ROS een academische opleidingsschool. Onderzoek biedt de opleidingsschool kansen om zich ook te kunnen richten op het professionaliseren van studenten, nieuwe en zittende docenten. Indien de onderzoekende houding van docenten een positief effect heeft op het vaardighedenniveau van leerlingen, ligt een zelfde effect voor de hand voor wat betreft de opleidingspraktijk van studenten. Daarmee legt onderzoek als instrument voor professionalisering de verbinding tussen professionaliseren, opleiden en onderwijzen.

Op onze school zijn tientallen docenten met grote regelmaat stagiaires aan het begeleiden. Dat betekent dat we er ook veel kunnen plaatsen. Desondanks is snelle actie vaak geboden bij het zoeken naar een stageplaats. In onderstaand overzicht kan je snel zien welke vestiging iets voor jou zou kunnen betekenen.

Vestiging Burggravenlaan
(gymnasium,atheneum, havo en mavo)
Vincent Rodenburg (schoolopleider)
E  v.rodenburg@bonaventuracollege.nl
A  Burggravenlaan 2, 2313 HV Leiden
T  071-566 0166

Vestiging Boerhaavelaan
(vmbo, alle leerwegen)
Gerda Soethof-Dohmen (schoolopleider)
E  g.soethof@bonaventuracollege.nl
A  Boerhaavelaan 44, 2334 ER Leiden
T  071-517 1755

Vestiging Schoolbaan
(mavo en onderbouw vmbo-k, havo, atheneum en gymnasium)
Ad Hoeboer (schoolopleider)
a.hoeboer@bonaventuracollege.nl
A Schoolbaan 1, 2371 VJ Roelofarendsveen
T 071-331 6000

Vestiging Mariënpoelstraat
(gymnasium, atheneum, havo)
Yvonne ten Kate (schoolopleider)
E  y.tenkate@bonaventuracollege.nl
A  Mariënpoelstraat 6, 2334 CZ Leiden
T  071-517 3631

De coördinatie van het Bonaventuracollege als opleidingsschool ligt in handen van de opleidingscoördinator. Bij haar kun je altijd terecht voor alle vragen over stageplaatsen.
Opleidingscoördinator: Madelon Cramwinckel
E  m.cramwinckel@bonaventuracollege.nl
A  Boerhaavelaan 44, 2334 ER Leiden
T  algemeen (071) 5171755 / direct (071) 5193226